katyi-blog

ik ben een hongaarse in belgië.

Friss topikok

  • Én, a Mesélő: Hm.. rég jártam erre, és lám pont most egy bejegyzés.. Tartsd életben a meséidet Katicka, a mesék... (2010.04.01. 18:29) nincs befejezés
  • katicka: @katicka: bella mesél majd helyettem is, remélem.:) (2010.02.24. 22:14) pesten esik a hó
  • Skot Bella: azt mondja "szólj hozzá", de ehhez nehezen lehet... (2010.02.06. 12:15) utolsó nap
  • Skot Bella: ja igen, és ha már pszin... Ha megbuksz a vizsgán, arról csakis Zimbi cimbi tehet, aki szart eljön... (2010.02.01. 21:41) utolsók
  • Én, a Mesélő: @Skot Bella: Úgy látszik a skót versek fordítása tompattyíja zagyadat, bélám.. :) (2010.01.29. 21:44) poszt a közönségnek.

Linkblog

nemcsak vizsgák

2010.01.13. 01:25 | katicka | 7 komment

az első vizsgát megünnepeltük. patryknál volt összejövetel, egész sokan voltunk. volt egy pont, ahol szakadtunk a röhögéstől. lakik abban a házban egy, patryk által igen csendesnek megismert vietnámi csávó. zenésznek tanul. amikor megtudta, hogy magyar vagyok, elújságolta, hogy egy szót tanult meg magyarul, az pedig a gecsi. na nagynehezen kitaláltam, hogy az a geci. hasznos szó. volt 2 uruguayi csávó, nekik meg mondta, hogy milyen szót tud spanyolul, az a maszturbálni volt. na már ez fura, de főleg amikor nem értettük, hogy mit mond, és rákérdeztünk, mindig halkan mondta ki a "csúnya" dolgokat, néha még a száját is eltakarta. na már alapból ez egy kicsit röhejes volt, szóval nevetnünk kellett. aztán kifakadt. hogy az ő hazája ennél sokkal konzervatívabb, ők nem szoktak ilyenekről beszélni, főleg nem ha az ember kb. először találkozik a másikkal. itt meg a magyar csávó először azt tanítja meg neki, hogy geci, a spanyol kb. első kérdése, hogy milyen gyakran maszturbál, ezzel ő nem tud mit kezdeni. kultúrák közti különbégekből fakadó nehezségek csodálatos példája.

a második vizsgára a lengyelekkel együtt tanultam. hasznos volt, felosztottuk a kötelező cikkeket, és úgy mondtuk el egymásnak. mint otthon. csak angolul. de nagyon élveztem!

a vizsga viszont nehezebb volt, mint amire számítottunk. azért remélem meglesz. (ezt a kérdést most nem taglalom tovább, bár sokat tudnék írni róla, nem hiszem, hogy olyannyira érdekel titeket.) eredmény sokára lesz.:)

ezután a vizsga után beültünk kávézni a 3. legkedvencebb helyemre a chatleroi-ba. pontosabban én rumosteáztam. tökjó végignézni a társaságon, hogy mennyire együtt vagyunk most, és tökrossz belegondolni, hogy pl. a bolgárok már pénteken hazautaznak. nehéz úgy élvezni a pillanatot, hogy tudom, hogy milyen kevés időnk van már.

egyéb apróságok pontokban, mert még mindig szeretek pontokba szedni.

  • lucy is lehullatta a virágait, gondolom érzi, hogy elmegyek.
  • a belgák hivatalosan használják (bent van a szótárban állítólag) a meg/le/rá-gúglizni szót (google - gegoogelt ha jól emlékszem, de nem vagyok benne biztos, a google fordító így nem ismeri, pedig neki aztán igazán kellene)
  • elszakadt a bicajom első féke. egy ideig használtam így, de aztán egyszercsak befogott, és nem tom kiengedni
  • építettem egy hóembert (igen, van egy kis hó még mindig) a szépművészeti múzeum mellé
  • a régi, az új, a kölcsön és a kékből megvan a kék, bár még nem akarok házasodni, csak úgy éreztem, hogy ez nekem kell, s leginkább innen kell
  • elkapott a vásárlási láz, úgyhogy a mai (illetve már a tegnapi) napon egy nadrággal és egy sapkával és egy-két egyéb dologgal lettem gazdagabb, és viszonylag kevés euróval szegényebb, szóval jó napom volt
  • valóban nem szeretek már mosodába járni, jól mondtad, ancs, totál időkiesésnek érzem az egészet.

no ennyi mára. csütörtökön vizsgázom, gondoljatok rám. ez most annyira nem para, de jó lenne, ha jó lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://katyi.blog.hu/api/trackback/id/tr321668281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csillumillu 2010.01.13. 08:20:48

Grat az eddig vizsgáighoz!!:)

A hóember építés jofej dolog volt toled!! HUH én egyszer ittam Brugge-ben rumos csokit, elegge durva volt, sztem nem igazan vagtak mit is szeretnek inni:D

Puszikk

katicka 2010.01.13. 11:39:22

@Csillumillu: hehe, igen emlékszem!:) mondjuk az túlzás, hogy ittad, mert ha jól emlékszem, nem bírtad meginni, olyan rossz volt.:D

Én, a Mesélő 2010.01.14. 16:47:28

szegény vietnámi, micsoda erasmus fertőbe került.. :D

"tökjó végignézni a társaságon, hogy mennyire együtt vagyunk most, és tökrossz belegondolni, hogy pl. a bolgárok már pénteken hazautaznak. nehéz úgy élvezni a pillanatot, hogy tudom, hogy milyen kevés időnk van már."

"Seize the day" - Carpe diem :)

Gugli... már-már kezd olyanná válni mint híres b betűs szavunk, ami minden igekötővel értelmes.. :) De én azért ragaszkodnék a megguglizni kifejezéshez, a legugliznin pl teljesen meglepődtem. Biztos bólyi internetcafe-s szleng.. :P :)

katicka 2010.01.14. 17:45:57

@Én, a Mesélő:
legúglizni - letölteni
rágúglizni - rákeresni
meggúglizni - ?

katicka 2010.01.15. 20:10:06

@Én, a Mesélő: internetes keresésre sztem nem szokták használni a megkeresni szót. inkább a rákeresenit, nem? de lehet, hogy ez csak vmi bólyi tájszólás szintén... :)

Én, a Mesélő 2010.01.16. 02:09:24

@katicka: igen a "rákereseni" az valszeg szintén bólyi tájszólás :D, mi itt a bkv-mentes pesten a rákeresnit használjuk.. :)

jóvanna.. :) megkeresni sztornó..
süti beállítások módosítása